Påskekylling i dijonsennep: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 4: | Line 4: | ||
* 1500 g kyllingebryst eller filet | * 1500 g kyllingebryst eller filet | ||
* 150 g dijonsennep | * 150 g dijonsennep | ||
* 4 tsk salt | |||
* 1½ tsk peber | |||
* 200 g champignoner | * 200 g champignoner | ||
* 4-5 tykke skiver bacon | * 4-5 tykke skiver bacon | ||
Line 18: | Line 20: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Skær kyllingestykkerne i 2-2½ cm brede strimler (på tværs).<br> | Skær kyllingestykkerne i 2-2½ cm brede strimler (på tværs).<br> | ||
Kom stykkerne op i en stor skål. Drys dem med salt og peber tilsæt dijonsennep og vend det hele godt sammen.<br> | |||
Pil skalotteløgene, de skal være hele.<br> | Pil skalotteløgene, de skal være hele.<br> | ||
Pil hvidløgene, | Pil hvidløgene, og flækkes dem en gang på langs, .<br> | ||
Rens champignon og del dem i halve eller kvarte, alt efter størrelsen.<br> | Rens champignon og del dem i halve eller kvarte, alt efter størrelsen.<br> | ||
Skær bacon skiverne over på tværs, i strimler.<br> | Skær bacon skiverne over på tværs, i strimler.<br> | ||
Line 30: | Line 32: | ||
Skru ned for blusset, og lad retten simre videre i ca. 30 minutter.<br> | Skru ned for blusset, og lad retten simre videre i ca. 30 minutter.<br> | ||
Når retten er færdig, smages den til, med citronsaft | Når retten er færdig tilsættes piskefløden, retten koges op igen og smages den til, med citronsaft.<br> | ||
Man kan også justere smagen med salt, peber og sennep.<br> | |||
Serveres med kartoffelmos og salat, f.eks. [[Grøn salat med grape dressing]].<br> | Serveres med kartoffelmos og salat, f.eks. [[Grøn salat med grape dressing]].<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 07:36, 15 September 2012
Ingredienser
- 1500 g kyllingebryst eller filet
- 150 g dijonsennep
- 4 tsk salt
- 1½ tsk peber
- 200 g champignoner
- 4-5 tykke skiver bacon
- 200 g skalotteløg
- 4 store fed hvidløg
- 150 g smør
- 2½ dl hvidvin
- 1 dl piskefløde
- saft fra ½ citron
- 1 lille bundt persille
- 1 lille bundt frisk timian
- 4 laurbær
Fremgangsmåde
Skær kyllingestykkerne i 2-2½ cm brede strimler (på tværs).
Kom stykkerne op i en stor skål. Drys dem med salt og peber tilsæt dijonsennep og vend det hele godt sammen.
Pil skalotteløgene, de skal være hele.
Pil hvidløgene, og flækkes dem en gang på langs, .
Rens champignon og del dem i halve eller kvarte, alt efter størrelsen.
Skær bacon skiverne over på tværs, i strimler.
Smelt smørret i en gryde, når det er bruset af, kommer man kyllingestykker, løg, hvidløg, bacon og krydderurter i gryden .
Brune det hele ved jævn varme i et kvarters tid, mens det vendes flittigt.
Tilsæt hvidvin og champignoner og læg låg på gryden.
Skru ned for blusset, og lad retten simre videre i ca. 30 minutter.
Når retten er færdig tilsættes piskefløden, retten koges op igen og smages den til, med citronsaft.
Man kan også justere smagen med salt, peber og sennep.
Serveres med kartoffelmos og salat, f.eks. Grøn salat med grape dressing.
<google>DANSK</google>