Moussaka - Μουσακάς: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
Line 32: | Line 32: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.<br> | |||
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.<br> | |||
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.<br> | |||
Hak hvidløg og løg fint.<br> | |||
Svits løg og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.<br> | |||
Tag løgene op af gryden.<br> | |||
Svits kødet i olivenolie, når kødet er ved at være brunt, tilsættes tomatpure, og det svitses med i et par minutter.<br> | |||
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.<br> | |||
kødsovs<br> | kødsovs<br> | ||
auberginer<br> | auberginer<br> |
Revision as of 06:34, 15 July 2012
Ingredienser
- 4 auberginer
- lidt rasp
Kødsauce
- 700 g hakket lammekød
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 stor dåse tomatpure (140 g)
- 2 dl glas hvidvin
- 1 oksebouillon terning
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk hvidvinseddike
- 3 løg
- 2 tsk allehånde pulver
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk timian
- 4 laurbærblade
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
Bechamelsauce
- 85 g smør
- 95 g hvedemel
- 750 ml mælk
- 50 g parmesan
- 6 æggeblommer
- ½ tsk muskatnød
- hvid peber
Fremgangsmåde
Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.
Hak hvidløg og løg fint.
Svits løg og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.
Tag løgene op af gryden.
Svits kødet i olivenolie, når kødet er ved at være brunt, tilsættes tomatpure, og det svitses med i et par minutter.
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.
kødsovs
auberginer
kødsovs
auberginer
bechamelsauce
º
<google>DANSK</google>