Langtidsstegt cuvette i hvidvin: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 28: | Line 28: | ||
Kom cuvetten og marinaden i en plasticpose, luk luften ud og bind en knude på posen.<br> | Kom cuvetten og marinaden i en plasticpose, luk luften ud og bind en knude på posen.<br> | ||
Lad cuvetten marinere i køleskab til dagen efter.<br> | Lad cuvetten marinere i køleskab til dagen efter.<br> | ||
Når cuvetten er marineret færdig, lægges posen over i et ildfast fad (ikke for stort) og klippes forsigtigt op så cuvetten og marinaden kommer over i fadet.<br> | |||
Tag cuvetten op tør den lidt med køkkenrulle, og krydr den med salt og peber på alle sider.<br> | |||
Brun den i en stegepande i lidt olivenolie, lad den stege lidt på fedtsiden, så fedtet bliver lidt stegt.<br> | |||
Kom cuvetten tilbage i fadet, og søt den i ovnen ved 110° varmluft.<br> | |||
Brug et elektrisk stegetermometer til at holde øje med ovntemperaturen.<br> | |||
Steg i 5 timer, hver halve time dryppes lidt marinade over stegen med en ske.<br> | |||
Når stegen er færdig tages den op af fadet, og marinade og grøntsager hældes over i en lille gryde.<br> | |||
Marinaden koges op med kalvefond og piskefløde, og smages til med salt, peber og lidt sukker.<br> | |||
Saucen jævnes med lidt majsstivelse.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 11:16, 9 August 2012
Ingredienser
- 2 kalvecuvetter
Marinade
- 1 flaske tør hvidvin
- 3 store gulerødder
- 3 løg
- 2 laurbærblade
- 4 kviste timian
- 6 fed hvidløg
- friskkværnet peber og 4 peberkorn
Sovs
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl kalvefond/bouillon
- sukker
- salt
- groft peber
Fremgangsmåde
Rids fedtkanten på stegen i 2 cm brede tern.
Skræl gulerødderne flæk dem 2 gange på langs, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Hak løgene groft og pres hvidløgene.
Bland marinaden i en skål.
Kom cuvetten og marinaden i en plasticpose, luk luften ud og bind en knude på posen.
Lad cuvetten marinere i køleskab til dagen efter.
Når cuvetten er marineret færdig, lægges posen over i et ildfast fad (ikke for stort) og klippes forsigtigt op så cuvetten og marinaden kommer over i fadet.
Tag cuvetten op tør den lidt med køkkenrulle, og krydr den med salt og peber på alle sider.
Brun den i en stegepande i lidt olivenolie, lad den stege lidt på fedtsiden, så fedtet bliver lidt stegt.
Kom cuvetten tilbage i fadet, og søt den i ovnen ved 110° varmluft.
Brug et elektrisk stegetermometer til at holde øje med ovntemperaturen.
Steg i 5 timer, hver halve time dryppes lidt marinade over stegen med en ske.
Når stegen er færdig tages den op af fadet, og marinade og grøntsager hældes over i en lille gryde.
Marinaden koges op med kalvefond og piskefløde, og smages til med salt, peber og lidt sukker.
Saucen jævnes med lidt majsstivelse.
<google>DANSK</google>