Pulled pork: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 4: Line 4:
* 4 spsk salt
* 4 spsk salt
* 1 spsk friskkværnet sort peber
* 1 spsk friskkværnet sort peber
* 300g rørsukker
* 300 g rørsukker
* 1/2 dl paprika
* 1/2 dl paprika
* 3 kviste timian (kun bladene)
* 3 kviste timian (kun bladene)

Revision as of 16:06, 28 August 2012

Ingredienser

  • 1 nakkekam ca. 2 kg
  • 4 spsk salt
  • 1 spsk friskkværnet sort peber
  • 300 g rørsukker
  • 1/2 dl paprika
  • 3 kviste timian (kun bladene)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk cayennpeber
  • ½ dl rødvinseddike
  • 3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Dag 1

Kom salt, peber, rørsukker, paprika, timian, hvidløg, cayennepeber og rødvinseddike i en skål.
Blend det sammen med en stavblender, til det har en ensartet konsistens.
Hæld krydderiblandingen ned i en plasticpose sammen med nakkekammen.
Masser posen, så marinaden fordeles jævnt på kødstykket.
Pres luften ud af posen, og bind en knude.
Læg stegen i køleskab til dagen efter (12 timer).

Dag 2

Kom kødet over i et fad, eller bradepande, sammen med dressingen.
Steg kødet i ovnen ved 110º varmluft i 10 timer eller til kødet en temperatur på 93º, og alle sener og fedt smeltet væk, og der kun er det møreste kød tilbage.
Brug et digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i ovnen.
Vend kødet hver halve til hele time, og overhæld kødet jævnligt med den overskydende marinade fra bradepanden.

Når kødet er færdigt, trækkes det fra hinanden med to gafler.

Pulled Pork serveres med Coleslaw i burgerboller.

Man kan med fordel lave meget større portioner (4 nakkestege), og fryse det i plastbøtter efter det er trukket fra hinanden (går det mens det er varmt).
Når det skal varmes bredes det ud i en bradepande, tilsættes et lille glas vand og dække med staniol.

Velbekomme.

<google>DANSK</google>

id=siteTree