Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 600 g svinemørbrad | * 600 g svinemørbrad |
Latest revision as of 04:01, 23 December 2016
Ingredienser
- 600 g svinemørbrad
- 1 dl Teriyakisauce
- Teriyakisauce kan købes færdig, eller laves af 3 spsk sojasauce, 2 spsk sake eller tør sherry, 1 tsk sukker og 1 tsk finthakket frisk ingefær.
Wasabikartofler
- 1 kg kartofler
- 2.5 dl vand
- salt
- 2 bdt forårsløg
- 2 spsk wasabi pasta
- 2 spsk vand
Wasabikartofler alternativ udgave
- 1 kg baby kartofler med skræl
- salt
- 2 bdt forårsløg
- 2 spsk wasabi pasta
- 2 spsk vand
Tomatsalat
- 2 lime
- 400 g cherrytomater
- 1 rødløg
- salt
- peber
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce.
Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab (gerne natten over).
Wasabikartofler
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.
Drys med salt og hæld ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter.
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne.
Wasabikartofler alternativ udgave
Vask babykartoflerne og kog dem i saltet vand, til de er næsten møre.
Snit forårsløgene.
Kom kartofler og forårsløg og i et fad, med salt og lidt olie og bag dem færdige i ovnen.
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne til sidst.
Tomatsalat
Skær tomaterne i halve, og kom dem i en skål.
Hak rødløget fint, og bland det med tomaterne.
Drys list salt og peber på.
Rør 1 spsk limesaft med olien og kom dressingen over.
Skær noget af lime skallen i tynde strimler og pynt salaten med det.
Steg mørbradskiverne på en pande 1-2 minutter på hver side.
<google>DANSK</google>