Grøn ærtesuppe med bacon: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 23: Line 23:


Suppen arrangeres i portions skåle, der pyntes med bacon tern.<br>
Suppen arrangeres i portions skåle, der pyntes med bacon tern.<br>
[[Scones med hvidløg og parmesan]] kan serveres som tilbehør.<br>
[[Scones med hvidløg og parmesan]] kan serveres som tilbehør, de er meget nemme at lave, og passer rigtigt fint til suppen.<br>


Man kan også komme en klat [[Peberrodscreme]] oven på ærtesuppen.
Man kan også komme en klat [[Peberrodscreme]] oven på ærtesuppen.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 08:45, 14 February 2013

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 700 g frosne ærter
  • 6 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • ½ tsk peber
  • 1 dl piskefløde
  • saften fra ½ citron
  • ca 1 stk salt
  • olivenolie
  • 200 g bacon

Fremgangsmåde

Skær bacon i tern, og steg det imens resten af suppen laves. Løg og hvidløg hakkes fint, og svitses lidt i olien til løgene bliver klare.
Kom ærterne ved, vend dem med et par gange.
Tilsæt vand og bouillon terninger og peber.
Bring suppen i kog og lad den koge i 10 minutter.
Blend suppen med en stavblender, til den har en passende konsistens, den behøver ikke være helt fint pureret.
Kom fløden ved, og smag til med citron og salt.

Suppen arrangeres i portions skåle, der pyntes med bacon tern.
Scones med hvidløg og parmesan kan serveres som tilbehør, de er meget nemme at lave, og passer rigtigt fint til suppen.

Man kan også komme en klat Peberrodscreme oven på ærtesuppen. <google>DANSK</google>

id=siteTree