Maskeret blomkål med æg og rejer: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 23: | Line 23: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kog blomkålshovedet mørt i letsaltet vand ca. 12 min., hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt. | Kog blomkålshovedet mørt i letsaltet vand ca. 12 min., hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt. | ||
Kom ærterne i en gryde med vand så de netop er dækket. Bring vandet i kog, og kog 1 min. Hæld straks ærterne i et dørslag, og skyld dem i koldt vand. Derefter kommes de i køleskabet sammen med blomkålen så også de kan blive helt kolde. | |||
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække lidt i køleskabet. | Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække lidt i køleskabet. | ||
Line 28: | Line 30: | ||
Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles. | Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles. | ||
Når | Når blomkålshovedet er helt kold, sættes det på midten af et rundt fad.<br> | ||
Skær nogle skiver iceberg i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.<br> | Skær nogle skiver iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 16:45, 13 August 2013
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 200 g rejer
- 3 æg
- 3 store cocktail tomater
- lidt kinakål
- 100 g frosne ærter
- et bundt frisk dild
Thousand Island dressing
- 200 g creme fraiche
- 50 g mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1 citron saft+skal
- ½ tsk groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 tsk Worcestershire sauce
- 1 tsk paprika
- 2 tsk hvidvin
Fremgangsmåde
Kog blomkålshovedet mørt i letsaltet vand ca. 12 min., hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt.
Kom ærterne i en gryde med vand så de netop er dækket. Bring vandet i kog, og kog 1 min. Hæld straks ærterne i et dørslag, og skyld dem i koldt vand. Derefter kommes de i køleskabet sammen med blomkålen så også de kan blive helt kolde.
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække lidt i køleskabet.
Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles.
Når blomkålshovedet er helt kold, sættes det på midten af et rundt fad.
Skær nogle skiver iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.
<google>DANSK</google>