Maskeret blomkål med æg og rejer: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 6: | Line 6: | ||
* 3 æg | * 3 æg | ||
* 3 store cocktail tomater | * 3 store cocktail tomater | ||
* lidt | * lidt iceberg salat | ||
* 100 g frosne ærter | * 100 g frosne ærter | ||
* et bundt frisk dild | * et bundt frisk dild | ||
Line 29: | Line 29: | ||
Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles. | Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles. | ||
Skær æggene og tomaterne i kvarte.<br> | |||
Når blomkålshovedet er helt kold, sættes det på midten af et rundt fad.<br> | Når blomkålshovedet er helt kold, sættes det på midten af et rundt fad.<br> | ||
Skær nogle skiver iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.<br> | Skær nogle skiver iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.<br> | ||
Drys ærterne rundt langs kanten.<br> | |||
Med en ske dækkes blomkålshovedet helt med dressing (så rejerne kan sidde fast).<br> | |||
Drys forsigtigt rejerne over blåmkålen så der er lige mange over det hele.<br> | |||
Fordel æg og tomater skiftevis rundt om blomkålshovedet, og drys med frisk klippet dild. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 16:50, 13 August 2013
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 200 g rejer
- 3 æg
- 3 store cocktail tomater
- lidt iceberg salat
- 100 g frosne ærter
- et bundt frisk dild
Thousand Island dressing
- 200 g creme fraiche
- 50 g mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1 citron saft+skal
- ½ tsk groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 tsk Worcestershire sauce
- 1 tsk paprika
- 2 tsk hvidvin
Fremgangsmåde
Kog blomkålshovedet mørt i letsaltet vand ca. 12 min., hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt.
Kom ærterne i en gryde med vand så de netop er dækket. Bring vandet i kog, og kog 1 min. Hæld straks ærterne i et dørslag, og skyld dem i koldt vand. Derefter kommes de i køleskabet sammen med blomkålen så også de kan blive helt kolde.
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække lidt i køleskabet.
Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles.
Skær æggene og tomaterne i kvarte.
Når blomkålshovedet er helt kold, sættes det på midten af et rundt fad.
Skær nogle skiver iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.
Drys ærterne rundt langs kanten.
Med en ske dækkes blomkålshovedet helt med dressing (så rejerne kan sidde fast).
Drys forsigtigt rejerne over blåmkålen så der er lige mange over det hele.
Fordel æg og tomater skiftevis rundt om blomkålshovedet, og drys med frisk klippet dild.
<google>DANSK</google>