På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Lam i hvidkål: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 28: Line 28:
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>


==Får i kål==
6-8 personer
6-8 personer
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Line 36: Line 38:
* vand
* vand


==Får i kål==
====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Tag en stor gryde.<br>
Tag en stor gryde.<br>

Revision as of 14:58, 17 April 2014

Lam i kål

4 personer

Ingredienser

  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 lauerbærblade
  • 1 tsk Groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.

Server med et stykke godt brød.

<google>DANSK</google>


Får i kål

6-8 personer

Ingredienser

  • 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
  • 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
  • 2 spsk sort peber
  • salt
  • vand

Fremgangsmåde

Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker.
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.

Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.

Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.


<google>DANSK</google>