På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Lam i hvidkål: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 52: | Line 52: | ||
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter. | Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter. | ||
==Irsk Lammegryde== | |||
4 personer | |||
====Ingredienser==== | |||
* ½ kg lammesmåkød | |||
* 2 skiver letsaltet flæsk | |||
* 1 gulerod | |||
* 1 persillerod | |||
* 2 porrer | |||
* ½ - 1 kg hvidkål | |||
* 1 fed hvidløg | |||
* 2-3 kviste timian | |||
* 2 dl øl | |||
* 1 tsk salt | |||
* friskkværnet peber | |||
* 1 bundt persille | |||
* groft brød | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.<br> | |||
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.<br> | |||
Timian, øl, salt og peber tilsættes.<br> | |||
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt. | |||
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 15:18, 17 April 2014
Lam i kål
4 personer
Ingredienser
- 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
- 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- ½ tsk karry
- ½ tsk salvie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 lauerbærblade
- 1 tsk Groft salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
Får i kål
6-8 personer
Ingredienser
- 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
- 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
- 2 spsk sort peber
- salt
- vand
Fremgangsmåde
Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker.
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.
Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.
Irsk Lammegryde
4 personer
Ingredienser
- ½ kg lammesmåkød
- 2 skiver letsaltet flæsk
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- 2 porrer
- ½ - 1 kg hvidkål
- 1 fed hvidløg
- 2-3 kviste timian
- 2 dl øl
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 bundt persille
- groft brød
Fremgangsmåde
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.
Timian, øl, salt og peber tilsættes.
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.
<google>DANSK</google>