På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Lam i hvidkål: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 28: | Line 28: | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> | ||
==Irsk Lammegryde== | ==Irsk Lammegryde== |
Revision as of 08:23, 7 February 2016
Lam i kål
4 personer
Ingredienser
- 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
- 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- ½ tsk karry
- ½ tsk salvie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 lauerbærblade
- 1 tsk Groft salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
Irsk Lammegryde
4 personer
Ingredienser
- ½ kg lammesmåkød
- 2 skiver letsaltet flæsk
- 1 gulerod
- 1 persillerod
- 2 porrer
- ½ - 1 kg hvidkål
- 1 fed hvidløg
- 2-3 kviste timian
- 2 dl øl
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 bundt persille
- groft brød
Fremgangsmåde
Kødet skæres i tern. Flæsket skæres i meget små tern. Gulerod, persillerod og porrer skæres i skiver.
Hvidkålen snittes groft og hvidløget hakkes. Kød og grøntsager kommes lagvis i en tykbundet gryde.
Timian, øl, salt og peber tilsættes.
Retten snurrer under låg ca. 1 ¼ time til kødet er mørt.
Pyntes med hakket persille og serveres med groft brød.
<google>DANSK</google>