Pasta med laks og flødesovs: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
(4 personer forret eller 2 personer aftensmad) | |||
<seo title="Opskrifter" /> | <seo title="Opskrifter" /> | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 9: | Line 10: | ||
* ½ tsk oregano | * ½ tsk oregano | ||
* 1/4 l fløde | * 1/4 l fløde | ||
* | * 40g spsk parmesanost | ||
* salt | * salt | ||
* friskkværnet peber | * friskkværnet peber |
Revision as of 19:58, 13 June 2014
(4 personer forret eller 2 personer aftensmad) <seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
- 250g frisk pasta
- 225-260g røget laks i skiver
- 1 forårsløg eller lidt porre
- 2 spsk olie
- 1 tsk citronpeber
- ½ tsk oregano
- 1/4 l fløde
- 40g spsk parmesanost
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.
<google>DANSK</google>
Variant med Tortellini
====Ingredienser====
- 500g frisk tortellini
- 250g røget laks i skiver
- 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
- 2 spsk olie
- 1 tsk citronpeber
- ½ tsk oregano
- 1/2 l fløde
- 5 spsk revet parmesanost
- friske basilikum blade
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.
<google>DANSK</google>