Brune kager: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 23: | Line 23: | ||
Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid). | Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid). | ||
Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver.<br> | Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver (så tynde som du kan).<br> | ||
Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 175° over under varme i 5- | Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 175° over under varme i 5-10 minutter, de skal blive mørke før de er færdige ellers er de bløde indeni.<br> | ||
Lad brunkagerne køle af på bagepladen. | Lad brunkagerne køle af på bagepladen. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 18:36, 5 December 2016
Ingredienser
- 250 g smør
- 125 g brun farin
- 250 g sirup
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 spsk stødt kardemomme
- 1 spsk stødt kanel
- 50 g smuttede mandler, finthakkede
- 1 tsk fintrevet økologisk appelsinskal
- 1½ tsk potaske
- 1 spsk lunet vand
- ½ kg mel
Fremgangsmåde
Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme.
Lad det forsigtigt komme op til kogepunktet, og tag gryden af varmen.
Rør nellike, ingefær, karde-momme, kanel, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
Opløs potasken i lidt lunet vand, og rør det i sukkermassen.
Tilsæt mel, og rør, til dejen er blank. Lad den køle lidt af, og rul den i tykke pølser.
Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).
Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver (så tynde som du kan).
Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 175° over under varme i 5-10 minutter, de skal blive mørke før de er færdige ellers er de bløde indeni.
Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
<google>DANSK</google>