Brune kager: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 23: Line 23:
Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).
Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).


Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver.<br>
Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver (så tynde som du kan).<br>
Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 175° over under varme i 5-7 minutter.<br>
Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 175° over under varme i 5-10 minutter, de skal blive mørke før de er færdige ellers er de bløde indeni.<br>
Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
Lad brunkagerne køle af på bagepladen.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 18:36, 5 December 2016

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 125 g brun farin
  • 250 g sirup
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk stødt kanel
  • 50 g smuttede mandler, finthakkede
  • 1 tsk fintrevet økologisk appelsinskal
  • 1½ tsk potaske
  • 1 spsk lunet vand
  • ½ kg mel

Fremgangsmåde

Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme.
Lad det forsigtigt komme op til kogepunktet, og tag gryden af varmen.
Rør nellike, ingefær, karde-momme, kanel, mandler og appelsinskal i sukkermassen.

Opløs potasken i lidt lunet vand, og rør det i sukkermassen.
Tilsæt mel, og rør, til dejen er blank. Lad den køle lidt af, og rul den i tykke pølser.
Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).

Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver (så tynde som du kan).
Bag brunkager på bageplade med bagepapir ved 175° over under varme i 5-10 minutter, de skal blive mørke før de er færdige ellers er de bløde indeni.
Lad brunkagerne køle af på bagepladen.

<google>DANSK</google>

id=siteTree