Oksegryde med kartoffelmos: Difference between revisions
(Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser==== * 1-1,2 kg oksekød i tern, fx bov eller klump * smør/olie til stegning * 3 løg * 5 fed hvidløg * 2 spsk hvedemel * 1 spsk tomatpuré *...") |
No edit summary |
||
Line 31: | Line 31: | ||
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.<br> | Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.<br> | ||
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.<br> | Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.<br> | ||
<br> | |||
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.<br> | Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.<br> | ||
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.<br> | Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.<br> | ||
<br> | |||
Kom kartoflerne i, og lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.<br> | |||
<br> | |||
Den samlede kogetid er cirka 3 timer.<br> | Den samlede kogetid er cirka 3 timer.<br> | ||
<br> | |||
Smag til med salt og peber. | Smag til med salt og peber. | ||
Revision as of 11:58, 19 October 2017
Ingredienser
- 1-1,2 kg oksekød i tern, fx bov eller klump
- smør/olie til stegning
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk tomatpuré
- 2,5 dl rødvin
- 2 tsk rødvinseddike (valgfri)
- 1 l oksefond/bouillon
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk worcestershiresauce (valgfri)
- 1 tsk sukker
- 2 laurbærblade
- Friske krydderurter (fx en lille håndfuld frisk timian og persille) eller tørrede urter (fx 2 tsk timian)
- 2 stilke bladselleri
- 3 gulerødder
- 1 bakke champignon
- 1/2 kg kartofler
- salt
- groft peber
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt på et rent viskestykke eller køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun ad flere omgange i en stor gryde.
Sæt kødet side og kog gryden af med en smule af rødvinen, som hældes over oksekødet.
Hak løg og hvidløg og svits i samme gryde i fedtstof i cirka 5 minutter, uden at det tager farve.
Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt.
Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, fond/bouillon, hakkede tomater, worcestershiresauce, sukker, laurbærblade og tørrede eller friske krydderurter.
Ved brug af ovnfast gryde eller stegeso sættes gryden i en 150 grader ovn.
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.
Kom kartoflerne i, og lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.
Den samlede kogetid er cirka 3 timer.
Smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos, eller spises af en skål med ske (mums).
<google>DANSK</google>