Caponate in agrodolche: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
Line 10: | Line 10: | ||
* 300 g modne tomater, flåede, hakkede | * 300 g modne tomater, flåede, hakkede | ||
* 1 1/2 tsk sukker | * 1 1/2 tsk sukker | ||
* 1 | * 1 dl hvidvinseddike | ||
* 1 spsk pinjekerner | * 1 spsk pinjekerner | ||
* 100 g grønne oliven uden sten | * 100 g grønne oliven uden sten | ||
Line 26: | Line 26: | ||
Krydr med salt og peber.<br> | Krydr med salt og peber.<br> | ||
Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.<br> | Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.<br> | ||
Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min. Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.<br> | Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min.<br> | ||
Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.<br> |
Latest revision as of 13:42, 17 November 2024
Sursød Caponata
Til 4 personer
Ingredienser
- 800 g auberginer, skåret i terninger
- 1 1/4 dl olivenolie
- 1 stængel bladselleri, hakket
- 1 løg, skåret i tynde skiver
- 300 g modne tomater, flåede, hakkede
- 1 1/2 tsk sukker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 spsk pinjekerner
- 100 g grønne oliven uden sten
- 25 g kapers
- 1 spsk sultanaer, udblødt i varmt vand i 10 min. og afdryppede
- salt
- peber
- friske basilikumblade, til pynt
Fremgangsmåde
Læg auberginerne i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 30 min. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Varm 5 spskaf olien op i en stor stegepande, Steg auberginerne over middel varme og under omrøring, til de er gyldenbrune.
Samtidig varmes resten af olivenolien op i en anden stegepande.
Bladselleri, løg og tomater steges over lav varme i 10-15 min., til blandingen er blevet tyk og grødagtig.
Krydr med salt og peber.
Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.
Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min.
Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.