Pasta med Gorgonzola Sauce: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
Line 4: Line 4:
Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan.
Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan.


* 113 g gorgonzola (se indledende bemærkninger ovenfor), opbevaret ved stuetemperatur i 6 timer
* 113 g gorgonzola, gerne opbevaret ved stuetemperatur
* 80 ml mælk
* 80 ml mælk
* 45 g smør
* 45 g smør
* 120 ml kraftig piskefløde
* 120 ml kraftig piskefløde
* 250 g pasta
* 250 g pasta
* 40 g friskrevet parmigiano-reggiano ost, plus ekstra ost ved bordet
* 40 g friskrevet parmesan ost, plus ekstra ost ved bordet
* Salt
* en skål ekstra friskrevet parmesan til at drysse over
* salt
* skiver af parmaskinke til at komme ovenpå når pastaen er kommet på tallerknerne


Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.<br>
Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.<br>


Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel varme.<br>
Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel-lav varme.<br>
Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af ​​skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.<br>
Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af ​​skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.<br>
Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.<br>
Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.<br>
Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.<br>
Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.<br>
Husk, at hvis du bruger frisklavet pasta, vil den koge på få sekunder, og saucen skal genopvarmes i cirka 1 minut.


Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.<br>
Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.<br>
Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.<br>
Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.<br>
Server straks, direkte fra panden, med yderligere revet ost på siden.<br>


Serveres på tallerkner pyntet med stykker af parmaskinke på toppen.<br>
Server straks, direkte fra panden, drysses med yderligere revet ost.<br>
Pynt portionerne med stykker af parmaskinke på toppen.<br>

Latest revision as of 14:09, 1 December 2024

Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan.

  • 113 g gorgonzola, gerne opbevaret ved stuetemperatur
  • 80 ml mælk
  • 45 g smør
  • 120 ml kraftig piskefløde
  • 250 g pasta
  • 40 g friskrevet parmesan ost, plus ekstra ost ved bordet
  • en skål ekstra friskrevet parmesan til at drysse over
  • salt
  • skiver af parmaskinke til at komme ovenpå når pastaen er kommet på tallerknerne

Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.

Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel-lav varme.
Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af ​​skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.
Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.
Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.

Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.
Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.

Server straks, direkte fra panden, drysses med yderligere revet ost.
Pynt portionerne med stykker af parmaskinke på toppen.

id=siteTree