Ølkage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 5: Line 5:
* 2 tsk. kanel
* 2 tsk. kanel
* 2 tsk. stødt nelliker
* 2 tsk. stødt nelliker
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk. natron
* 2 tsk. natron
* 1 øl (porter eller lignende)
* 1 øl (porter eller lignende)

Revision as of 12:47, 21 March 2009

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 1 øl (porter eller lignende)

Fremgangsmåde

Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form, der er smurt godt med margarine og drysset med rasp.

Bages ved 180° i ca. 1 time (1 1/4 time).

Skæres i skiver og serveres med smør på.

<google>DANSK</google>

id=siteTree