Pastasalat: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 2: | Line 2: | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 350 g pasta penne (tør vægt) - ''De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode'' | * 250-350 g pasta penne (tør vægt) - ''De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode'' | ||
* ½ l cremefraiche 18% | * ½ l cremefraiche 18% | ||
* 2 gulerødder | * 2 gulerødder | ||
Line 8: | Line 8: | ||
* 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen) | * 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen) | ||
* 1-2 stængler blegselleri | * 1-2 stængler blegselleri | ||
* 2 fed hvidløg | * 2-3 fed hvidløg | ||
* 2 tsk Dijon sennep | * 2 tsk Dijon sennep | ||
* 1 tsk salt | * 1 tsk salt | ||
Line 23: | Line 23: | ||
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.<br> | Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.<br> | ||
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid. | Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid. | ||
====Forslag til variationer (==== | |||
* 2 tsk karry | |||
* et lille bundt forårsløg i fine skiver | |||
* 1 agurk i meget små stykker | |||
* 2 dl majs | |||
* friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes) | |||
* 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker | |||
* squash i tændstikstykke små stave |
Revision as of 08:08, 24 July 2009
Ingredienser
- 250-350 g pasta penne (tør vægt) - De Cecco Penne rigate nº 41 er rigtig gode
- ½ l cremefraiche 18%
- 2 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 1 lille løg (hvis det er stort så brug kun halvdelen)
- 1-2 stængler blegselleri
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk Dijon sennep
- 1 tsk salt
- peber
Fremgangsmåde
Kog pastaen (uden olie, kun med salt), og lad den køle af til køleskabstemperatur.
Gulerødderne skæres i tændstikstykke små stave, eller rives.
Peberfrugterne skæres i tændstikstykke små stykker.
Blegselleri i tynde skiver.
Løget hakkes fint.
Bland cremefraiche med presset hvidløg, sennep, salt og peber.
Kom grøntsagerne i blandingen og vend rundt til de er ensartet fordelt.
Tilsæt pasta (den skal være helt kold), og lad det trække i køleskabet i en times tid.
Forslag til variationer (
- 2 tsk karry
- et lille bundt forårsløg i fine skiver
- 1 agurk i meget små stykker
- 2 dl majs
- friske krydderurter, f.eks. basilikum, purløg, timian eller persille (hvis du bruger persille kan den ikke gemmes)
- 1-2 pakker bacon stegt i 2 cm lange stykker
- squash i tændstikstykke små stave