Vitello Tonnato - kalvekød med tunsauce: Difference between revisions
Line 23: | Line 23: | ||
Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.<br> | Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.<br> | ||
Kog kalvekøddet sammen med løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, rosmarin, hvidvinseddike, olie og salt. Det skal være dækket med vand.<br> | Kog kalvekøddet sammen med løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, rosmarin, hvidvinseddike, olie og salt. Det skal være dækket med vand.<br> | ||
Kogetiden afhænger af hvilket stykke kød det er, kalvefilet skal have ca. 30 min. Man kan bruge et stegetermometer. Kalvefilet er færdig ved 68°C, hvis man slukker gryden | Kogetiden afhænger af hvilket stykke kød det er, kalvefilet skal have ca. 30 min. Man kan bruge et stegetermometer. Kalvefilet er færdig ved 60-68°C, hvis man slukker gryden 6-8°C før, kan man lade det køle af i suppen (hold øje med temperaturen efter at der er slukket). Tyksteg skal nok have op mod 1 time.<br> | ||
Kom afdryppet tun, ansjos fileter, kapers og æggeblommer i en skål. Blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie, blend igen og til sidst citron. Tilsæt 4-8 spsk af suppen til konsistensen er passende. Blend tilsidst så det bliver en ensartet sovs.<br> | Kom afdryppet tun, ansjos fileter, kapers og æggeblommer i en skål. Blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie, blend igen og til sidst citron. Tilsæt 4-8 spsk af suppen til konsistensen er passende. Blend tilsidst så det bliver en ensartet sovs.<br> |
Revision as of 05:32, 8 September 2010
Ingredienser
- 1 kg kalvekød (yderlår, inderlår, tyksteg eller filet)
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 4 stængler blegselleri
- 6 fed hvidløg
- 4 kviste rosmarin
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk olivenolie
- Salt
Sauce
- 4 dåser tun i olie
- 12 ansjosfileter
- 8 spsk kapers + lidt til pynt
- 6 æggeblommer
- 1½-2 dl olivenolie
- saft af 2 citroner
Fremgangsmåde
Afpuds kødet og snør det ind med en kødsnor.
Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.
Kog kalvekøddet sammen med løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, rosmarin, hvidvinseddike, olie og salt. Det skal være dækket med vand.
Kogetiden afhænger af hvilket stykke kød det er, kalvefilet skal have ca. 30 min. Man kan bruge et stegetermometer. Kalvefilet er færdig ved 60-68°C, hvis man slukker gryden 6-8°C før, kan man lade det køle af i suppen (hold øje med temperaturen efter at der er slukket). Tyksteg skal nok have op mod 1 time.
Kom afdryppet tun, ansjos fileter, kapers og æggeblommer i en skål. Blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie, blend igen og til sidst citron. Tilsæt 4-8 spsk af suppen til konsistensen er passende. Blend tilsidst så det bliver en ensartet sovs.
Skær kødet i meget tynde skiver og anret dem på et fad, eller tallerkner. Hæld/smør sovsen over, og lad det trække og køle af i køleskab i en times tid. Husk at dække det til, så det ikke tørrer ud.
Serveres med flutes.
Tip: Gem suppen. Hvis man f.eks. kommer et kg kartofler, lidt linser og lidt karry i suppen, og koger den videre 45 min, kan den blendes til en lækker suppe.
<google>DANSK</google>