Fava - Φάβα: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
===Ingredienser===
===Ingredienser===
* 4 dl kogte gule ærter
* 2 dl kogte gule ærter
* 2-3 fed presset hvidløg
* ca. 1/2 dl olivenolie
* 1 tsk. spidskommen
* salt og peber
* saft af 1/2 citron
* saft af 1/2 citron
* 1/2 dl olivenolie
* 3 fed presset hvidløg
* 1/2 tsk. spidskommen
* 2 tsk. salt + salt til kogevandet


=====Til pynt=====
=====Til pynt=====
* 1/2 rødløg i tynde både
* 1/2 rødløg i tynde både
* 1 spsk. olivenolie
* oliven
* oliven
* lidt olivenolie


===Fremgangsmåde===
===Fremgangsmåde===
Sæt ærterne i blød i koldt vand natten over og kog dem derefter møre i saltet vand.<br>
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br>
Mos de varme ærter med presset hvidløg, spidskommen, salt og peber samt citronsaft.<br>
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.<br>
Rør olien i og hæld dippen i en lille skål.<br>
Hæld vandet fra.<br>
 
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br>
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br>
 
Favaen afkøles i køleskab.<br>
 
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.<br>
 
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br>
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br>


Server hjemmebagt [[Focaccia]].<br>
Serveres med friskbagt brød. F.ek [[Focaccia]].<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 22:46, 14 June 2011

Græsk: φάβα, udtales FAH-vah

Ingredienser

  • 2 dl kogte gule ærter
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saft af 1/2 citron
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
  • 1/2 rødløg i tynde både
  • oliven
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.

Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Favaen afkøles i køleskab.

Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.

Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.

Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.

<google>DANSK</google>

id=siteTree