På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Fava - Φάβα: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 19: Line 19:
Hæld vandet fra.<br>
Hæld vandet fra.<br>


Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br>
Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.<br>
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br>
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br>



Revision as of 22:47, 14 June 2011

Græsk: φάβα, udtales FAH-vah

Ingredienser

  • 2 dl kogte gule ærter
  • ca. 1/2 dl olivenolie
  • saft af 1/2 citron
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
  • 1/2 rødløg i tynde både
  • oliven
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.

Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.

Favaen afkøles i køleskab.

Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.

Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.

Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.

<google>DANSK</google>