På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 11: Line 11:


=====Guf=====
=====Guf=====
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br>
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br>
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br>
Line 17: Line 17:
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br>


Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.
Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.<br>
 
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.<br>
Tips: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121ºC), direkte fra blusset.
 


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 21:15, 25 January 2012

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 150 g past. æggehvider
  • 250 g chokolade mørk chokolade
  • 3 tsk pulverkaffe

Fremgangsmåde

Chokoladen smeltes i vandbad.

Guf

300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.

Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.

Efter afkøling pensles eller overhældes med smeltet chokolade.
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.

<google>DANSK</google>

id=siteTree