Skidne æg: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 3: | Line 3: | ||
* 8-12 æg | * 8-12 æg | ||
* 1 l sødmælk | * 1 l sødmælk | ||
* 1 løg | * 1 lille løg | ||
* 2 laurbærblade | * 2 laurbærblade | ||
* 4 nelliker | * 4 nelliker | ||
Line 12: | Line 12: | ||
* karse | * karse | ||
==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Pil løget, og stik nellikerne ind i det.<br> | |||
Varm mælken forsigtigt op i en gryde sammen med løget med nelliker.<br> | |||
Lad mælken småkoge under omrøring i ca. 5 min, pas på den ikke brænder på.<br> | |||
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.<br> | |||
Rør melet i og bag blandingen godt sammen.<br> | |||
Tilsæt mælken (uden løget) lidt ad gangen, imens der piskes i sovsen.<br> | |||
Lad sovsen koge igennem og smag den til med sennep, salt og peber.<br> | |||
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 5½-6 minutter).<br> | |||
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.<br> | |||
Kom sovsen i et opvarmet fad, og pynt med halve æg og karse.<br> | |||
Serveres med godt rugbrød.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 09:07, 22 April 2012
Ingredienser
- 8-12 æg
- 1 l sødmælk
- 1 lille løg
- 2 laurbærblade
- 4 nelliker
- 50 g smør
- 50 g mel
- 4 spsk fiskesennep eller dijonsennep
- salt og peber
- karse
Fremgangsmåde
Pil løget, og stik nellikerne ind i det.
Varm mælken forsigtigt op i en gryde sammen med løget med nelliker.
Lad mælken småkoge under omrøring i ca. 5 min, pas på den ikke brænder på.
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
Tilsæt mælken (uden løget) lidt ad gangen, imens der piskes i sovsen.
Lad sovsen koge igennem og smag den til med sennep, salt og peber.
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 5½-6 minutter).
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.
Kom sovsen i et opvarmet fad, og pynt med halve æg og karse.
Serveres med godt rugbrød.
<google>DANSK</google>