Skidne æg: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 3: Line 3:
* 8-12 æg
* 8-12 æg
* 1 l sødmælk
* 1 l sødmælk
* 1 løg
* 1 lille løg
* 2 laurbærblade
* 2 laurbærblade
* 4 nelliker
* 4 nelliker
Line 12: Line 12:
* karse
* karse


====Tilbehør====
====Fremgangsmåde====
Pil løget, og stik nellikerne ind i det.<br>
Varm mælken forsigtigt op i en gryde sammen med løget med nelliker.<br>
Lad mælken småkoge under omrøring i ca. 5 min, pas på den ikke brænder på.<br>
 
Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.<br>
Rør melet i og bag blandingen godt sammen.<br>
Tilsæt mælken (uden løget) lidt ad gangen, imens der piskes i sovsen.<br>
Lad sovsen koge igennem og smag den til med sennep, salt og peber.<br>
 
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 5½-6 minutter).<br>
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.<br>
 
Kom sovsen i et opvarmet fad, og pynt med halve æg og karse.<br>
Serveres med godt rugbrød.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 09:07, 22 April 2012

Ingredienser

  • 8-12 æg
  • 1 l sødmælk
  • 1 lille løg
  • 2 laurbærblade
  • 4 nelliker
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 4 spsk fiskesennep eller dijonsennep
  • salt og peber
  • karse

Fremgangsmåde

Pil løget, og stik nellikerne ind i det.
Varm mælken forsigtigt op i en gryde sammen med løget med nelliker.
Lad mælken småkoge under omrøring i ca. 5 min, pas på den ikke brænder på.

Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
Tilsæt mælken (uden løget) lidt ad gangen, imens der piskes i sovsen.
Lad sovsen koge igennem og smag den til med sennep, salt og peber.

Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 5½-6 minutter).
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.

Kom sovsen i et opvarmet fad, og pynt med halve æg og karse.
Serveres med godt rugbrød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree