Moussaka - Μουσακάς: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
Line 5: | Line 5: | ||
=====Kødsauce===== | =====Kødsauce===== | ||
* | * 1 kg hakket lammekød | ||
* 2 dåser hakkede tomater | * 2 dåser hakkede tomater | ||
* | * 2 store dåse tomatpure (140 g) | ||
* | * 3 dl hvidvin | ||
* 1 oksebouillon terning | * 1 oksebouillon terning | ||
* | * 7 fed hvidløg | ||
* | * 3 spsk hvidvinseddike | ||
* | * 4 løg | ||
* 2 tsk allehånde pulver | * 2 tsk allehånde pulver | ||
* | * 2 tsk rosmarin | ||
* 1 tsk kanel | * 1 tsk kanel | ||
* 1 tsk muskatnød | * 1 tsk muskatnød | ||
* 1 tsk timian | * 1 tsk timian | ||
* 4 laurbærblade | * 4 laurbærblade | ||
* | * 3 tsk salt | ||
* 1 tsk peber | * 1 tsk peber | ||
Revision as of 06:44, 15 July 2012
Ingredienser
- 4 auberginer
- lidt rasp
Kødsauce
- 1 kg hakket lammekød
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 store dåse tomatpure (140 g)
- 3 dl hvidvin
- 1 oksebouillon terning
- 7 fed hvidløg
- 3 spsk hvidvinseddike
- 4 løg
- 2 tsk allehånde pulver
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk timian
- 4 laurbærblade
- 3 tsk salt
- 1 tsk peber
Bechamelsauce
- 100 g margarine
- 100 g mel
- 1 l sødmælk
- 75 g parmesan eller 300 g ost Rigmor lagret fra Netto
- 6 æggeblommer
- ½ tsk muskatnød
- hvid peber
Fremgangsmåde
Skær auberginerne i 1½ cm tykke skiver.
Læg dem på to bageplader med med bagepapir. Pensel auberginerne med olie og drys med lidt salt, på begge sider.
Bag dem ved 225º varmluft i 16-22 minutter, til de er blevet gyldne og har afgivet deres væde.
Hak hvidløg og løg fint.
Svits løg og hvidløg klare i olivenolie 10-15 min uden at de tager farve.
Tag løgene op af gryden.
Svits kødet i olivenolie, når kødet er ved at være brunt, tilsættes tomatpure, og det svitses med i et par minutter.
Kom løgene, og resten af ingredienserne til kødsovsen i, og lad det simre i 45 minutter, gerne længere.
kødsovs
auberginer
kødsovs
auberginer
bechamelsauce
º
<google>DANSK</google>