Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 16: Line 16:
====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br>
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br>
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i vand tilsat timian, laurbærblade og salt.<br>
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br>
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br>
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>

Revision as of 09:51, 31 July 2012

Ingredienser

Til kogning af bønner

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt

Til suppen

  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>

id=siteTree