Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 16: | Line 16: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br> | Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br> | ||
Hæld udblødningsvandet fra og kog | Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. | ||
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br> | |||
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br> | |||
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br> | |||
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br> | Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br> | ||
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br> | Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br> |
Revision as of 09:51, 31 July 2012
Ingredienser
Til kogning af bønner
- 400g hvide tørrede bønner
- 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
- 5 laurbærblade
- 2 tsk salt
Til suppen
- 6 porrer
- 1 selleri
- 3 liter grønsagsbouillon
- 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
- 2 tsk timian eller merian
- peber (og evt. salt)
Fremgangsmåde
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.
Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.
<google>DANSK</google>