Pindebøf: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
* 250 g smør | * 250 g smør | ||
Line 7: | Line 8: | ||
* bearnaise essens | * bearnaise essens | ||
* evt saft af en citron | * evt saft af en citron | ||
=====Bearnaise Creme II===== | |||
* ½ glas Hellmans mayo | |||
* 1 tsk dijonsennep | |||
* 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem) | |||
* 1 spsk tørrede skalotteløg (kan åbenbart være svære at finde i butikkerne, så friske kan evt. bruges) | |||
* 1 spsk tørret estragon | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
=====Bearnaise Creme===== | |||
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br> | Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br> | ||
Line 18: | Line 27: | ||
Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.<br> | Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.<br> | ||
=====Bearnaise Creme II===== | |||
Røre, røre, røre og server! | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 12:01, 10 August 2012
Ingredienser
Bearnaise Creme
- 250 g smør
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- 1 bundt estragon, finthakket
- bearnaise essens
- evt saft af en citron
Bearnaise Creme II
- ½ glas Hellmans mayo
- 1 tsk dijonsennep
- 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
- 1 spsk tørrede skalotteløg (kan åbenbart være svære at finde i butikkerne, så friske kan evt. bruges)
- 1 spsk tørret estragon
Fremgangsmåde
Bearnaise Creme
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.
Hak estragon fint.
I en anden gryde/kasserolle piskes æggeblommerne luftige med et par fingerfulde salt ved medium varme – tilsæt det klarede smør lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk i 8-taller indtil alt smørret er optaget i æggeblommerne – massen skal blive luftig.
Tilsæt den hakkede estragon og essens – smag til med salt og peber og evt. mere essens – mangler den syre kan du justere med citronsaft.
Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.
Bearnaise Creme II
Røre, røre, røre og server!
<google>DANSK</google>