Braiseret lammenakke med timian og hvidløg: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 20: Line 20:
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.<br>
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.<br>
Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.<br>
Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.<br>
Server med [[Rispilaf]].


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 09:32, 5 January 2013

Ingredienser

  • 1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener)
  • 1 stort løg eller 2 små
  • 2 gulerøddder
  • 2 stor stængler bladselleri
  • 10 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpure
  • 3 dl hvidvin
  • 6 kviste timian
  • 2½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

Skær lammenakken i 1½ cm tykke skiver (hvis det er bov skæres den i store tern 2,5 cm).
Skær løg, gulerod og bladselleri i grove tern. Hak hvidløget groft.
Varm olien i gryden ved middelvarme og sauter kødet heri til det har taget farve på alle sider.
Tag kødet op og sauter grønsagerne til de har taget lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.
Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.

Server med Rispilaf.

<google>DANSK</google>

id=siteTree