Porretærte med ost: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 15: | Line 15: | ||
* 100 g revet ost | * 100 g revet ost | ||
* 1 tsk salt | * 1 tsk salt | ||
* ½ tsk peber | |||
===Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - Supernem]] ellers: | |||
Bland mel og salt i en skål.<br> | Bland mel og salt i en skål.<br> | ||
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br> | Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br> | ||
Line 22: | Line 24: | ||
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br> | Tryk den ud i en smurt tærteform.<br> | ||
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. | Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. | ||
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° | Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.<br> | ||
Rens | Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br> | ||
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.<br> | Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.<br> | ||
Sluk panden.<br> | Sluk panden.<br> | ||
Pisk æg, muskatnød og | Pisk æg, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.<br> | ||
Vend cremefraiche i og kom det på panden med | Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrerne.<br> | ||
Vend osten forsigtigt i.<br> | |||
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen 25-30 min. ved 200° ikke varmluft. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 07:20, 2 December 2013
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk fint salt
- 100 g koldt smør
- 1 spsk vand
Fyld
- 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
- 50 g smør
- 1 tsk fint salt
- 3 æg
- 1 tsk revet muskatnød
- 2 dl Cremefraiche
- 100 g revet ost
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Fremgangsmåde
Hvis du har en røremaskine kan du lave Tærtedej - Supernem ellers:
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrerne.
Vend osten forsigtigt i.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen 25-30 min. ved 200° ikke varmluft.
<google>DANSK</google>