Pasta med laks og flødesovs: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
<seo title="Opskrifter" /> | <seo title="Opskrifter" /> | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 250g frisk pasta | * 250g frisk pasta | ||
* 225-260g røget laks i skiver | * 225-260g røget laks i skiver | ||
* 1 forårsløg eller lidt porre | * 1 forårsløg eller lidt porre | ||
Line 10: | Line 10: | ||
* 1/4 l fløde | * 1/4 l fløde | ||
* 1-1½ spsk parmesanost | * 1-1½ spsk parmesanost | ||
* salt | * salt | ||
* friskkværnet peber | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 23: | Line 24: | ||
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br> | Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br> | ||
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.<br> | Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.<br> | ||
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]]. | |||
<google>DANSK</google> | |||
==Variant med Tortellini== | |||
====Ingredienser====[[File:Tortellini med laks og flødesovs.jpg|right]] | |||
* 500g frisk tortellini | |||
* 250g røget laks i skiver | |||
* 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg | |||
* 2 spsk olie | |||
* 1 tsk citronpeber | |||
* ½ tsk oregano | |||
* 1/2 l fløde | |||
* 5 spsk revet parmesanost | |||
* friske basilikum blade | |||
* friskkværnet peber | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.<br> | |||
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig. | |||
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.<br> | |||
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.<br> | |||
Skru ned for blusset.<br> | |||
Nu sættes pastaen over at koge.<br> | |||
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.<br> | |||
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.<br> | |||
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.<br> | |||
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.<br> | |||
Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]]. | Serveres straks med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]]. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 07:29, 20 April 2014
<seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
- 250g frisk pasta
- 225-260g røget laks i skiver
- 1 forårsløg eller lidt porre
- 2 spsk olie
- 1 tsk citronpeber
- ½ tsk oregano
- 1/4 l fløde
- 1-1½ spsk parmesanost
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.
<google>DANSK</google>
Variant med Tortellini
====Ingredienser====
- 500g frisk tortellini
- 250g røget laks i skiver
- 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
- 2 spsk olie
- 1 tsk citronpeber
- ½ tsk oregano
- 1/2 l fløde
- 5 spsk revet parmesanost
- friske basilikum blade
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.
Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.
<google>DANSK</google>