Salad Niçoise: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Forretter}} | {{Forretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 3 dåser tun i olie | |||
* et halvt iceberg | |||
* 30 coctail tomater | * 30 coctail tomater | ||
* 8 æg | * 8 æg | ||
* 250 g irmas ekstra fine ærter | * 250 g irmas ekstra fine ærter | ||
* 500 g kolde kogte kartofler | * 500 g nye kolde kogte kartofler | ||
* 150-200 g fine frosne ærter | * 150-200 g fine frosne ærter | ||
* sorte oliven gode | * sorte oliven gode | ||
Line 23: | Line 25: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 6 minutter ikke mere).<br> | |||
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem. | |||
=====Brødtern===== | =====Brødtern===== | ||
Varm ovnen op til 200º ikke varmluft.<br> | Varm ovnen op til 200º ikke varmluft.<br> | ||
Line 32: | Line 37: | ||
=====Salat===== | =====Salat===== | ||
Kog ærterne let som beskrevet på posen.<br> | Kog ærterne let som beskrevet på posen og lad dem køle af.<br> | ||
Bland dressingen i en meljævner.<br> | |||
Snit salaten og kom den i en skål.<br> | |||
Skær kartoflerne i kvarte og kom dem i skålen.<br> | |||
Dryp olien fra tunen og fordel tunen i mindre stykker i skålen.<br> | |||
Tilsæt ærter og sorte oliven.<br> | |||
Kom dressingen i, og bland det hele godt sammen. | |||
Kan anrettes i fad, eller portionsanrettes.<br> | |||
Fordel brødterningerne i bunden salaten ovenpå, og pynt med æggene i kvarte eller halve. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 16:57, 8 August 2014
Ingredienser
- 3 dåser tun i olie
- et halvt iceberg
- 30 coctail tomater
- 8 æg
- 250 g irmas ekstra fine ærter
- 500 g nye kolde kogte kartofler
- 150-200 g fine frosne ærter
- sorte oliven gode
Brødtern
- 200 g ciabattabrød
- 150 g bacon i tern
- olivenolie
- 60 g friskrevet parmesan
- groft peber
Dressing
- 2/3 olivenolie
- 1/3 hvid balsamico
- 1 spsk dijon sennep
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 6 minutter ikke mere).
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.
Brødtern
Varm ovnen op til 200º ikke varmluft.
Skær ciabatta brødet i tern (ca. 1½-2) cm på hver led.
Kom brødet i et ildfast fad sammen med bacon ternene og vend i olie sammen til brødet har lidt på alle sider.
Bland den revne parmesan i og drys med peber.
Rist det i ovnen i ca 15 min. (vend det en gang imellem) til brødterningerne er sprøde.
Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Salat
Kog ærterne let som beskrevet på posen og lad dem køle af.
Bland dressingen i en meljævner.
Snit salaten og kom den i en skål.
Skær kartoflerne i kvarte og kom dem i skålen.
Dryp olien fra tunen og fordel tunen i mindre stykker i skålen.
Tilsæt ærter og sorte oliven.
Kom dressingen i, og bland det hele godt sammen.
Kan anrettes i fad, eller portionsanrettes.
Fordel brødterningerne i bunden salaten ovenpå, og pynt med æggene i kvarte eller halve.
<google>DANSK</google>