På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Surrib med sennep og rødbeder: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 18: Line 18:
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br>
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br>


Dagan efter:<br>
Dagan efter, eller når det hele er koldt:<br>
Suppen opvarmes og 5 blade husblas iblødlagt pr. ½ liter tilsættes. (½ liter er nok).<br>
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br>
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laqg i et fad.<br>
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laq i et fad.<br>
Suppen hældes over til kødet netop er dækket.<br>
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br>
Sirribben afkøles helt før den serveres.
Opvarm suppen.<br>
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.<br>
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.<br>
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.


Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder.
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 05:23, 15 January 2015

Ingredienser

  • 1 kg stribet magert brystflæsk
  • ½ liter klar lager eddike
  • ½ liter vand
  • 4-5 blade laurbær
  • 3 kviste timian
  • 25 korn hel peber
  • 3 tsk salt
  • dijon sennep
  • syltede rødbeder
  • groft rugbrød

Fremgangsmåde

Flæsket koges til det er mørt (1-1½ time) i en lage af halvt van og halvt lager eddike.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.

Dagan efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.

Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>