Flæskesteg: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}}(Opskriften er ogå fin til ribbensteg) | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
=====Til stegen===== | =====Til stegen===== |
Revision as of 03:49, 23 December 2016
(Opskriften er ogå fin til ribbensteg)
Ingredienser
Til stegen
- 2-3 kg svinekam
- 3-4 laurbærblade
- groft salt
- groft peber
Til sovsen
- hvedemel
- kulør
- salt
- peber
Tilbehør
- kartofler
- rødkål
- agurkesalat
Fremgangsmåde
Stegen
Drys stegen med salt og groft peber, på alle sider undtagen sværen.
Læg stegen med sværen nedad i et fad, og tilsæt så meget vand at det netop dækker sværen.
Lad stegen stå i ovnen ved 175º i ½ time.
Tag stegen ud af ovnen og rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
Hvis stegen allerede er ridset, så sørg for at ridserne går helt ned til kødet, og lav evt. et par extra, hvis der er for langt imellem.
Drys sværen med groft salt.
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. Det er saltet der får sværen til at boble op.
Del laurbærbladene på langs, og placer de halve laurbærblade mellem sværene.
Sæt bradepanden med stegen i den nederste del ovnen.
Fortsæt på 175º og lad stegen stå i 1½ til 2 timer, stegetermometret skal vise 75º.
Hæld skyen fra stegen, så den kan bruges til sovs og sæt stegen tilbage i oven ved 275º eller grill.
Hold øje med at stegens svær bliver god.
Sovsen
Stegeskyen kommes i en lille gryde, og efter at have stået lidt tages fedtet fra med en ske.
Kom mel og lidt vand i en melryster, or ryst til en ensartet jævning, ikke for tynd.
Kog sovsen op og tilsæt meljævningen under omrøring, til sovsen har en passende tykkelse.
Juster farven med kulør.
Smag til med salt og peber.
Serveres med kartofler, rødkål og syltede agurker.
Eller brug stegen til Flæskestegs sandwich.
<google>DANSK</google>