Får i kål: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
[[File:Får i kål.jpg|right]]
[[File:Får i kål.jpg|right]]
6-8 personer
6-8 personer

Latest revision as of 04:12, 23 December 2016

Får i kål.jpg

6-8 personer

Ingredienser

  • 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
  • 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
  • 2 spsk sort peber
  • salt
  • vand

Fremgangsmåde

Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker (endelig ikke for meget).
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.

Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.

Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.

<google>DANSK</google>

id=siteTree