Manitoba brød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
 
Line 8: Line 8:
* ½ dl øl
* ½ dl øl
* 7 g gær
* 7 g gær
* 12 g fint salt
* 2 tsk fint salt


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====

Latest revision as of 12:08, 8 April 2017

<seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 300 g Manitobamel
  • 40 g havregryn
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl yoghurt eller kærnemælk
  • ½ dl øl
  • 7 g gær
  • 2 tsk fint salt

Fremgangsmåde

Ælt alle ingredienser undtagen saltet sammen i et par minutter (brug endelig en køkkenmaskine, hvis en sådan forefindes).
Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 15 minutter. Dejen vil virke meget blød, men det skal den også være.
Kom dejen i en rugbrødsform af standardstørrelse eller i små portionsforme, som er penslet grundigt med olie.
Stil formen(e) et lunt sted, til dejen er hævet til det dobbelte. Eller sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over, det giver en endnu bedre smag og struktur.
Forvarm ovnen til 210 grader. Et stort brød bages først i formen i 20 minutter, tages ud af formen og bages i yderligere ca. 15 minutter. Små brød bages i formene i 15 minutter, tages ud af formene og bages i yderligere ca. 5 minutter. Server brødet lunt.

<google>DANSK</google>

id=siteTree