Cannelloni oksekøds ragù og gorgonzola: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 16: | Line 16: | ||
* 2 dl mælk | * 2 dl mælk | ||
* (3 dl ??) fløde | * (3 dl ??) fløde | ||
* 30 g parmesanost, plus skorpen hvis der er noget, plus ekstra til at servere med [https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/why-you-should-always-save-parmesan-rinds-0162552/ (Derfor skal du altid gemme parmesan skorper)] | * 30 g parmesanost, plus skorpen hvis der er noget, plus ekstra til at servere med [https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/why-you-should-always-save-parmesan-rinds-0162552/ (Link: <u>Derfor skal du altid gemme parmesan skorper</u>)] | ||
*]]muskatnød | *]]muskatnød | ||
* 8 friske lasagneplader | * 8 friske lasagneplader |
Revision as of 06:05, 11 April 2017
Ingredienser
- 1 stort løg
- 1 gulerod
- 6 fed hvidløg
- 2 stilke bladselleri
- olivenolie
- 400 g godt hakket oksekød
- 45 g pancetta
- 1 dl rødvin
- 250 ml okse fond
- 800 g hakkede tomater på dåse
- 1 tsk tørret oregano
- 1 lidt sukker
- 1 spiseskefuld tomatpuré
- 2 dl mælk
- (3 dl ??) fløde
- 30 g parmesanost, plus skorpen hvis der er noget, plus ekstra til at servere med (Link: Derfor skal du altid gemme parmesan skorper)
- ]]muskatnød
- 8 friske lasagneplader
- 50 g Gorgonzola
- 2 kviste frisk bredbladet persille
Fremgangsmåde
Skræl og Hak løg, gulerod og 2 fed hvidløg.
Flæk blegselleri stilkene på langs og snit dem i tynde skiver.
Varm 2 spiseskefulde olie i en gryde over medium varme, og steg løg, selleri og gulerod, indtil de er bløde.
Tilsæt hakket hvidløg, lad det koge i et par minutter.
Sæt halvdelen til side i en skål.
Skubbe den resterende blanding til siden af panden.
Brun det hakkede kød og pancetta og lad det koge i 5 minutter.
Kom vin og 1 dåse tomater i gryden. Læg låg på og lad det simre i 45 minutter.
I en anden gryde steges den grøntsagsblandingen fra skålen i den resterende olie. Når det syder tilsættes den anden dåse tomater, oregano, sukker og tomatpuré og kog i 15 minutter, indtil det er reduceret.
Kom det i et firkantet fad der er ca 18 cm x 24 cm.
Kom fløde, mælk og parmesan skorpen i en gryde, og lad det simre ved svag varme.
Pil og hak de sidste 4 hvidløg og kom dem hele i.
Lad sovsen simre under ofte omrøring til den er reduceret til halv mængde.
Når hvidløgene er blevet meget bløde fjernes parmesan skorpen og hvidløgene moses i saucen.
Revet muskat og revet parmesan tilsættes.
Forvarm ovnen til 180°C.
Placer lasagneplader, fire ad gangen, på et bord (hold de andre er dækket med et fugtigt viskestykke).
Skær lidt af pladerne hvis de ikke passer til fadet.
Hæld ragout langs den lange kant af lasagne pladerne.
Rul dem op og placere med samlingen nedad i skålen.
Gentag med resten af pladerne.
Hæld hvidløg fløde på toppen, pynt med Gorgonzola og slut af med revet parmesan.
Bages i 30 til 35 minutter, eller til de er gyldne.
Drys persille på og server.
<google>DANSK</google>