Kødboller i tomatsovs med mozzarella: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser=== ====Kødboller==== * 400 gr hakket lammekød eller oksekød * 1 fed hvidløg * 1 tsk tørret timian * 1 spsk ketchup * 1 tsk salt * groft p...") |
No edit summary |
||
Line 25: | Line 25: | ||
* peber | * peber | ||
====Pynt==== | ====Pynt==== | ||
1 mozzarella | * 1 mozzarella | ||
1 håndfuld frisk basilikum | * 1 håndfuld frisk basilikum | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Bland kødet godt sammen med presset hvidløg, tørret timian, ketchup, mælk, havregryn og salt og peber.<br> | |||
Form små frikadeller med en teske og steg dem i olivenolie på alle sider.<br> | |||
kødbollerne skal kun lige være gennemstegte.<br> | |||
Tag dem derefter af varmen og læg dem over på en tallerken.<br> | |||
Hæld de hakkede tomater på samme pande sammen med tomatkoncentrat, vand, æblecidereddike, balsamicoeddike og ketchup.<br> | |||
Lad det simre et par minutter.<br> | |||
Tilsæt tørret timian, oregano, chiliflager, presset hvidløg og smag til med salt og peber.<br> | |||
Lad det simre videre et par minutter og hæld derefter kødbollerne tilbage på panden i tomatsovsen. | |||
Fordel skiver af mozzarella ovenpå, pynt med frisk basilikum og server retten med det samme. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 09:10, 10 August 2017
=Ingredienser
Kødboller
- 400 gr hakket lammekød eller oksekød
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk salt
- groft peber
- ½ dl mælk
- 1 spsk havregryn
- olivenolie til stegning
Tomatsovs
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk tørret oregano
- 1 dl vand
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- salt
- peber
Pynt
- 1 mozzarella
- 1 håndfuld frisk basilikum
Fremgangsmåde
Bland kødet godt sammen med presset hvidløg, tørret timian, ketchup, mælk, havregryn og salt og peber.
Form små frikadeller med en teske og steg dem i olivenolie på alle sider.
kødbollerne skal kun lige være gennemstegte.
Tag dem derefter af varmen og læg dem over på en tallerken.
Hæld de hakkede tomater på samme pande sammen med tomatkoncentrat, vand, æblecidereddike, balsamicoeddike og ketchup.
Lad det simre et par minutter.
Tilsæt tørret timian, oregano, chiliflager, presset hvidløg og smag til med salt og peber.
Lad det simre videre et par minutter og hæld derefter kødbollerne tilbage på panden i tomatsovsen.
Fordel skiver af mozzarella ovenpå, pynt med frisk basilikum og server retten med det samme.
<google>DANSK</google>