På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Oksegryde med kartoffelmos: Difference between revisions
(Created page with "{{Hovedretter}} ====Ingredienser==== * 1-1,2 kg oksekød i tern, fx bov eller klump * smør/olie til stegning * 3 løg * 5 fed hvidløg * 2 spsk hvedemel * 1 spsk tomatpuré *...") |
No edit summary |
||
Line 31: | Line 31: | ||
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.<br> | Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.<br> | ||
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.<br> | Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.<br> | ||
<br> | |||
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.<br> | Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.<br> | ||
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.<br> | Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.<br> | ||
<br> | |||
Kom kartoflerne i, og lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.<br> | |||
<br> | |||
Den samlede kogetid er cirka 3 timer.<br> | Den samlede kogetid er cirka 3 timer.<br> | ||
<br> | |||
Smag til med salt og peber. | Smag til med salt og peber. | ||
Revision as of 11:58, 19 October 2017
Ingredienser
- 1-1,2 kg oksekød i tern, fx bov eller klump
- smør/olie til stegning
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk tomatpuré
- 2,5 dl rødvin
- 2 tsk rødvinseddike (valgfri)
- 1 l oksefond/bouillon
- 1 ds hakkede tomater
- 1 tsk worcestershiresauce (valgfri)
- 1 tsk sukker
- 2 laurbærblade
- Friske krydderurter (fx en lille håndfuld frisk timian og persille) eller tørrede urter (fx 2 tsk timian)
- 2 stilke bladselleri
- 3 gulerødder
- 1 bakke champignon
- 1/2 kg kartofler
- salt
- groft peber
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt på et rent viskestykke eller køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun ad flere omgange i en stor gryde.
Sæt kødet side og kog gryden af med en smule af rødvinen, som hældes over oksekødet.
Hak løg og hvidløg og svits i samme gryde i fedtstof i cirka 5 minutter, uden at det tager farve.
Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt.
Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, fond/bouillon, hakkede tomater, worcestershiresauce, sukker, laurbærblade og tørrede eller friske krydderurter.
Ved brug af ovnfast gryde eller stegeso sættes gryden i en 150 grader ovn.
Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret.
Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri.
Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes.
Kom kartoflerne i, og lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.
Den samlede kogetid er cirka 3 timer.
Smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos, eller spises af en skål med ske (mums).
<google>DANSK</google>