Bruchetta: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Forretter}} | {{Forretter}} | ||
<keywords content="Tomater, Italiensk" /> | <keywords content="Tomater, Italiensk" /> | ||
==Tomat bruschetta== | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 400 g cocktail tomater (10 store på stilk) | * 400 g cocktail tomater (10 store på stilk) |
Revision as of 08:41, 16 April 2022
<keywords content="Tomater, Italiensk" />
Tomat bruschetta
Ingredienser
- 400 g cocktail tomater (10 store på stilk)
- 1 finthakket rødløg
- 1 tsk salt
- 4 skiver godt brød
Ingredienser pesto
- 50 blade frisk basilikum
- 20 g pinjekerner
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 dl olie (prøv med mindre)
- ½ tsk salt
Pynt
- 50 g revet parmesanost
Pinjekerne ristes på en pande
Kom ristede pinjekærner, basilikum blade, hvidløg, olie og salt i en blender og blend det til en grov pesto.
Hak løget fint.
Skær tomaterne i kvarte. Bland Tomater, hakket løg og salt.
Vend pestoen i, og lad det trække en times tid i køleskabet (hvis du har tid).
Rist brødet.
Kom tomatblandingen på, og pynt med revet parmesan.
<google>DANSK</google>
Svampe bruschetta
Ingredienser
- 200 g blande svampe
- 1 dl olivenolie
- 1-2 stk. skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 0,5-1 tsk. salt (efter smag)
- 0,5 tsk friskkværnet peber (efter smag)
- 1 spsk marsala (italiensk vin)
- 2 spsk fløde
- 2 spsk friskrevet parmesan (kan udelades)
- 0,5 dl persille (til pynt)
- 4 skiver godt brød
Skær svampene i passende skiver og hak løget.
Steg løget på mellem varme, indtil stykkerne bliver klare i olien.
Kom hvidløget ved og steg videre et minut.
Skru op for varmen og smid svampene på. Svits dem nogle minutter.
Kom salt, peber og marsala på.
Kog marsalaen ind et minuts tid, og kom så fløden ved.
Kog den ind til passende konsistens og smag.
Lad blandingen køle lidt af og kom den lun på grillede/ristede stykker brød.
Har man hang til unødig luksus og overdrivelse, kan man give brødstykkerne med svampeblandingen en tur under grillen med lidt friskrevet parmesan på toppen og lidt persille på bagefter.