På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Kartoffelsuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 9: Line 9:
* 1/2 tsk peber
* 1/2 tsk peber
* 1/4 revet muskatnød
* 1/4 revet muskatnød
* 150 g bacon
* 150 g bacon til bacontern
* purløg
* purløg
* creme fraiche til pynt
* creme fraiche til pynt
Line 16: Line 16:


Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Imens skæres bacon i tern og ristes på en pande.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Tilsæt fløde.<br>

Revision as of 13:23, 19 January 2023

<keywords content="Kartoffel suppe" />

Ingredienser

  • 2 snittetede porrer
  • 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
  • 1 l hønseboullion
  • 1/4 l fløde 13%
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/4 revet muskatnød
  • 150 g bacon til bacontern
  • purløg
  • creme fraiche til pynt

Fremgangsmåde

Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.
Imens skæres bacon i tern og ristes på en pande.
Blend suppen til den er glat.
Tilsæt fløde.
Bring suppen i kog igen (under omrøring så den ikke brænder på) og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Suppen serveres i skåle. Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>

id=siteTree