Hjemmelavet rødkål: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 6: | Line 6: | ||
* 4 spiseskefulde æbleeddike eller balsamicoeddike | * 4 spiseskefulde æbleeddike eller balsamicoeddike | ||
* 1 teskefuld salt | * 1 teskefuld salt | ||
* en smule peber (efter smag) | |||
* 1 knivspids stødte nelliker | * 1 knivspids stødte nelliker | ||
* 1 deciliter vand | * 1 deciliter vand | ||
Line 19: | Line 20: | ||
Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid.<br> | Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid.<br> | ||
Rør lidt rundt nogle gange undervejs.<br> | Rør lidt rundt nogle gange undervejs.<br> | ||
Til sidst smager du rødkålen til med salt og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker. | Til sidst smager du rødkålen til med salt, peber og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 13:56, 19 January 2023
Ingredienser
- 40 gram andefedt eller smør
- 400 gram rødkål
- 4 spiseskefulde æbleeddike eller balsamicoeddike
- 1 teskefuld salt
- en smule peber (efter smag)
- 1 knivspids stødte nelliker
- 1 deciliter vand
- 1 spiseskefuld rørsukker
- 3 spiseskefulde ribsgele
Fremgangsmåde
Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde skiver.
De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
Smelt fedtet eller smørret i gryde, og sauter nu kålen ved en jævn varme, indtil den falder sammen.
Tilsæt så æbleeddike eller balsamicoeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme.
Kom så en knivspids stødte nelliker ved sammen med vand, rørsukker og ribsgele, og rør det rundt.
Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid.
Rør lidt rundt nogle gange undervejs.
Til sidst smager du rødkålen til med salt, peber og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker.
<google>DANSK</google>