Ølkage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 7: Line 7:
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk. natron
* 2 tsk. natron
* 1 øl (porter eller lignende)
* 1 øl (Royal Stout Porter eller anden mørk øl)


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br>
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br>
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form, der er smurt godt med margarine og drysset med rasp.<br>
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.<br>
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.<br>


Bages ved 180° varmluft i 45-60 min.<br>
Bages ved 180° varmluft i 60 min.<br>
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.<br>
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.<br>



Revision as of 06:53, 6 February 2023

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 1 øl (Royal Stout Porter eller anden mørk øl)

Fremgangsmåde

Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.

Bages ved 180° varmluft i 60 min.
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.

Skæres i skiver og serveres med smør på.

<google>DANSK</google>

id=siteTree