På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Ølkage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 7: Line 7:
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk. natron
* 2 tsk. natron
* 1 øl (porter eller lignende)
* 1 øl (Royal Stout Porter eller anden mørk øl)


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br>
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br>
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form, der er smurt godt med margarine og drysset med rasp.<br>
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.<br>
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.<br>


Bages ved 180° varmluft i 45-60 min.<br>
Bages ved 180° varmluft i 60 min.<br>
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.<br>
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.<br>



Revision as of 06:53, 6 February 2023

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 1 øl (Royal Stout Porter eller anden mørk øl)

Fremgangsmåde

Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.

Bages ved 180° varmluft i 60 min.
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.

Skæres i skiver og serveres med smør på.

<google>DANSK</google>

id=siteTree