På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Ølkage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
Line 3: Line 3:
* 500 g hvedemel
* 500 g hvedemel
* 500 g brun farin
* 500 g brun farin
* 2 tsk. kanel
* 2 tsk kanel
* 2 tsk. stødt nelliker
* 2 tsk stødt nelliker
* 2 tsk. stødt ingefær
* 2 tsk stødt ingefær
* 2 tsk. natron
* 2 tsk natron
* 1 øl (Royal Stout Porter eller anden mørk øl)
* 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout)


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====

Latest revision as of 16:46, 6 February 2023

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt nelliker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout)

Fremgangsmåde

Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.

Bages ved 180° varmluft i 60 min.
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.

Skæres i skiver og serveres med smør på.

<google>DANSK</google>

id=siteTree