Påskekylling i dijonsennep: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 4: Line 4:
* 1500 g kyllingebryst eller filet
* 1500 g kyllingebryst eller filet
* 150 g dijonsennep
* 150 g dijonsennep
* 4 tsk salt
* 3 tsk salt
* 1½ tsk peber
* 1½ tsk peber
* 200 g champignoner
* 200 g champignoner

Latest revision as of 15:27, 7 April 2024

Påskekylling i dijonsennep.jpg

Ingredienser

  • 1500 g kyllingebryst eller filet
  • 150 g dijonsennep
  • 3 tsk salt
  • 1½ tsk peber
  • 200 g champignoner
  • 4-5 tykke skiver bacon (skær sværen af, ellers smager det for meget af røg)
  • 200 g skalotteløg
  • 4 store fed hvidløg
  • 150 g smør
  • 2½ dl hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • saft fra ½ citron
  • 1 lille bundt persille
  • 1 lille bundt frisk timian
  • 4 laurbær

Fremgangsmåde

Skær kyllingestykkerne i 2-2½ cm brede strimler (på tværs).
Kom stykkerne op i en stor skål. Drys dem med salt og peber tilsæt dijonsennep og vend det hele godt sammen.
Pil skalotteløgene, de skal være hele.
Pil hvidløgene, og flækkes dem en gang på langs, .
Rens champignon og del dem i halve eller kvarte, alt efter størrelsen.
Skær bacon skiverne over på tværs, i strimler.

Smelt smørret i en gryde, når det er bruset af, kommer man kyllingestykker, løg, hvidløg, bacon, persille, timian og laurbær i gryden .
Brune det hele ved jævn varme i et kvarters tid, mens det vendes flittigt.

Tilsæt hvidvin og champignoner og læg låg på gryden.
Skru ned for blusset, og lad retten simre videre i ca. 30 minutter.

Når retten er færdig tilsættes piskefløden, retten koges op igen og smages den til, med citronsaft.
Man kan også justere smagen med salt, peber og sennep.

Serveres med kartoffelmos og salat, f.eks. Grøn salat med grape dressing.

<google>DANSK</google>

id=siteTree