Hjemmelavet Rødkål - Brdr. Price: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with "{{Tilbehør}} {{Frokostretter}} ====Ingredienser==== * 1 kg rødkål * 100 g smør * 1 dl lagereddike * 2-3 dl konc. ribssaft * 1-2 spsk. fedt (fra ande- eller flæskesteg) * 1 spsk. ribsgele (efter smag) * 6-8 stk. kryddernelliker * 1 tsk. kommen (kan udelades) * 3 spsk. sukker (efter smag) * en smule salt (efter smag) * en smule peber (efter smag) ====Fremgangsmåde==== Skær kålen i ganske tynde strimler og del den yderligere i mindre stykker. Smelt smørret i en gr...") |
No edit summary |
||
Line 11: | Line 11: | ||
* 1 tsk. kommen (kan udelades) | * 1 tsk. kommen (kan udelades) | ||
* 3 spsk. sukker (efter smag) | * 3 spsk. sukker (efter smag) | ||
* en smule salt (efter smag) | * en smule salt (efter smag) ca. ½ tsk | ||
* en smule peber (efter smag) | * en smule peber (efter smag) ca. ½ tsk | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== |
Latest revision as of 12:09, 1 December 2024
Ingredienser
- 1 kg rødkål
- 100 g smør
- 1 dl lagereddike
- 2-3 dl konc. ribssaft
- 1-2 spsk. fedt (fra ande- eller flæskesteg)
- 1 spsk. ribsgele (efter smag)
- 6-8 stk. kryddernelliker
- 1 tsk. kommen (kan udelades)
- 3 spsk. sukker (efter smag)
- en smule salt (efter smag) ca. ½ tsk
- en smule peber (efter smag) ca. ½ tsk
Fremgangsmåde
Skær kålen i ganske tynde strimler og del den yderligere i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og kom kålen ved.
Lad kålen stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft, lidt salt, sukker samt krydderier. Læg låg på og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer.
Rør i rødkålen med jævne mellemrum og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør. Smag den så til med ribsgele, lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker, salt og peber.
TIP: Lav gerne rødkålen nogle dage før, den skal bruges - den bliver bedre af at stå og trække lidt. Hvis man kan lide det, kan man smage kålen til med lidt brun kommen.
<google>DANSK</google>