Bøf Stroganoff: Difference between revisions
(Created page with "{{Hovedretter}} 4 persnoer ====Ingredienser==== * 800 g oksefilet * 3-4 spsk. edelsüss paprika * 3-4 løg * 2 spsk smør * ca 300 g champignon * 5-6 tykke skiver tørsaltet b...") |
No edit summary |
||
Line 22: | Line 22: | ||
Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsættes et par skefulde koncentreret tomatpuré og bruner med. Fløden kommes ved og får et kort opkog, hvorpå man tilsætter løg, bacon og de ristede champignons.<br> | Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsættes et par skefulde koncentreret tomatpuré og bruner med. Fløden kommes ved og får et kort opkog, hvorpå man tilsætter løg, bacon og de ristede champignons.<br> | ||
Og så skal Stroganoff'en bare varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber og serveres rygende varm - gerne med hjemmelavede pommes frites. | Og så skal Stroganoff'en bare varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber og serveres rygende varm - gerne med hjemmelavede pommes frites. | ||
```mediawiki | |||
== Stroganoff med Flap Meat == | |||
Her er opskriften på Stroganoff med flap meat, tilpasset dette køds lidt anderledes struktur: | |||
=== Ingredienser === | |||
* 500g flap meat, skåret i tynde strimler | |||
* 250g champignoner, skåret i skiver | |||
* 2 løg, fint hakket | |||
* 2 fed hvidløg, presset | |||
* '''Marinade:''' | |||
** 2 spsk olivenolie | |||
** 1 spsk sojasauce | |||
** 1 tsk worcestershiresauce | |||
** Friskkværnet peber | |||
* 200g cremefraiche | |||
* 1 dl oksebouillon | |||
* 2 spsk dijon sennep | |||
* 2 spsk smør | |||
* Salt og peber | |||
* Frisk hakket persille | |||
=== Fremgangsmåde === | |||
'''1. Marinering:'''<br> | |||
Bland marinadeingredienserne.<br> Vend kødstrimmerne i marinaden.<br> Lad trække i køleskabet i 30-60 minutter.<br> | |||
'''2. Forberedelse:'''<br> | |||
Tag kødet op af marinaden.<br> Tør kødet let med køkkenrulle.<br> Krydr med ekstra salt og peber.<br> | |||
'''3. Stegning:'''<br> | |||
Varm en kraftig pande op med smør.<br> Steg kødstrimmerne ved høj varme (3-4 min).<br> Pas på ikke at stege for længe pga. køddets struktur.<br> Tag kødet af panden og sæt til side.<br> | |||
'''4. Grøntsager:'''<br> | |||
Svits løg og hvidløg i samme pande.<br> Tilsæt champignoner, steg ved høj varme.<br> | |||
'''5. Sauce:'''<br> | |||
Tilsæt bouillon, cremefraiche, sennep.<br> Lad saucen simre i 2-3 minutter.<br> Kom kødet tilbage i panden, vend hurtigt rundt.<br> | |||
'''6. Servering:'''<br> | |||
Anret med ris eller kartoffelmos.<br> Drys med frisk persille.<br> Server straks.<br> | |||
=== Vigtige forskelle fra bavette-versionen === | |||
* Længere marinering for blødhed | |||
* Lidt længere stegetid | |||
* Ekstra opmærksomhed på ikke at overstege | |||
* Sojasauce i marinaden for at tilføje ekstra smag og mørhed | |||
Velbekomme! | |||
``` | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 14:43, 3 December 2024
4 persnoer
Ingredienser
- 800 g oksefilet
- 3-4 spsk. edelsüss paprika
- 3-4 løg
- 2 spsk smør
- ca 300 g champignon
- 5-6 tykke skiver tørsaltet bacon
- 2 spsk koncentreret tomatpure
- ½ l fløde
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Køder skæres i strimler på størrelse med en lillefinger og pudres ind i paprikaen.
3-4 løg, hakkes og klares i smørret i en sort smedejernsgryde eller lign. Når løgene er klare, fisker man dem op og sætter dem til side.
Bacon skåret i mindre strimler steges i gryden til de er gyldne, men ikke for sprøde. Så tages de op og sættes også tilside.
Champignonerne renses og skæres i tynde skiver og steges på en separat pande i lidt smør. Sæt dem ligeledes til side.
I det fedt, der er tilbage i gryden, brunes nu kødstrimlerne over en rask ild. Hvis der ikke er nok fedt, må der tilsættes lidt olie.
Men pas på - paprika er slemt til at brænde på, så der skal røres.
Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsættes et par skefulde koncentreret tomatpuré og bruner med. Fløden kommes ved og får et kort opkog, hvorpå man tilsætter løg, bacon og de ristede champignons.
Og så skal Stroganoff'en bare varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber og serveres rygende varm - gerne med hjemmelavede pommes frites.
```mediawiki
Stroganoff med Flap Meat
Her er opskriften på Stroganoff med flap meat, tilpasset dette køds lidt anderledes struktur:
Ingredienser
- 500g flap meat, skåret i tynde strimler
- 250g champignoner, skåret i skiver
- 2 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- Marinade:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk sojasauce
- 1 tsk worcestershiresauce
- Friskkværnet peber
- 200g cremefraiche
- 1 dl oksebouillon
- 2 spsk dijon sennep
- 2 spsk smør
- Salt og peber
- Frisk hakket persille
Fremgangsmåde
1. Marinering:
Bland marinadeingredienserne.
Vend kødstrimmerne i marinaden.
Lad trække i køleskabet i 30-60 minutter.
2. Forberedelse:
Tag kødet op af marinaden.
Tør kødet let med køkkenrulle.
Krydr med ekstra salt og peber.
3. Stegning:
Varm en kraftig pande op med smør.
Steg kødstrimmerne ved høj varme (3-4 min).
Pas på ikke at stege for længe pga. køddets struktur.
Tag kødet af panden og sæt til side.
4. Grøntsager:
Svits løg og hvidløg i samme pande.
Tilsæt champignoner, steg ved høj varme.
5. Sauce:
Tilsæt bouillon, cremefraiche, sennep.
Lad saucen simre i 2-3 minutter.
Kom kødet tilbage i panden, vend hurtigt rundt.
6. Servering:
Anret med ris eller kartoffelmos.
Drys med frisk persille.
Server straks.
Vigtige forskelle fra bavette-versionen
- Længere marinering for blødhed
- Lidt længere stegetid
- Ekstra opmærksomhed på ikke at overstege
- Sojasauce i marinaden for at tilføje ekstra smag og mørhed
Velbekomme! ```
<google>DANSK</google>