Langtidsstegt cuvette i hvidvin

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Langtidsstegt cuvette i hvidvin.jpg

Ingredienser

  • 2 kalvecuvetter
Marinade
  • 1 flaske tør hvidvin
  • 3 store gulerødder
  • 3 løg
  • 2 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 6 fed hvidløg
  • friskkværnet peber og 4 peberkorn
Sovs
  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl kalvefond/bouillon
  • sukker
  • salt
  • groft peber

Fremgangsmåde

Rids fedtkanten på stegen i 2 cm brede tern.
Skræl gulerødderne flæk dem 2 gange på langs, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Hak løgene groft og pres hvidløgene.
Bland marinaden i en skål.
Kom cuvetten og marinaden i en plasticpose, luk luften ud og bind en knude på posen.
Lad cuvetten marinere i køleskab til dagen efter.

Når cuvetten er marineret færdig, lægges posen over i et ildfast fad (ikke for stort) og klippes forsigtigt op så cuvetten og marinaden kommer over i fadet.

Tag cuvetten op tør den lidt med køkkenrulle, og krydr den med salt og peber på alle sider.
Brun den i en stegepande i lidt olivenolie, lad den stege lidt på fedtsiden, så fedtet bliver lidt stegt.

Kom cuvetten tilbage i fadet, og søt den i ovnen ved 110° varmluft.
Brug et elektrisk stegetermometer til at holde øje med ovntemperaturen.

Steg i 5 timer, hver halve time dryppes lidt marinade over stegen med en ske.

Når stegen er færdig tages den op af fadet, og marinade og grøntsager hældes over i en lille gryde.
Marinaden koges op med kalvefond og piskefløde, og smages til med salt, peber og lidt sukker.

Saucen jævnes med lidt majsstivelse.


<google>DANSK</google>

id=siteTree