Får i kål

From Yggenyk
Revision as of 04:12, 23 December 2016 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Får i kål.jpg

6-8 personer

Ingredienser

  • 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
  • 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
  • 2 spsk sort peber
  • salt
  • vand

Fremgangsmåde

Tag en stor gryde.
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker (endelig ikke for meget).
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.
Kødet bør da være meget mørt.

Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.

Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.

<google>DANSK</google>

id=siteTree