På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Lasagne al forno

From Yggenyk
Revision as of 06:48, 3 February 2008 by WikiSysop (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Pasta alla bolognese

  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 120 g stribet flæsk (ikke røget)
  • 900 g hakket kød (lam eller okse)
  • 1200 g hakkede tomater
  • 6 dl rødvin
  • 1 boullion terning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1½-1 tsk peber
  • 1 rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 500 g Lasagne plader


Béchamelsauce

  • 100 g magarine
  • 100 g mel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsp hvid peber
  • ½ revet muskatnød
  • 400 g ost Rigmor lagret fra Netto

Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.


<google>DANSK</google>