Braiseret lammenakke med timian og hvidløg

From Yggenyk
Revision as of 09:28, 5 January 2013 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== 1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener) 1 stort løg eller 2 små 2 gulerøddder 2 stor stængler bladselleri 10 …')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener) 1 stort løg eller 2 små 2 gulerøddder 2 stor stængler bladselleri 10 fed hvidløg 1 spsk tomatpure 3 dl hvidvin 6 kviste timian 2½ tsk salt 1 tsk peber olivenolie

Fremgangsmåde

Skær lammenakken i 1½ cm tykke skiver (hvis det er bov skæres den i store tern 2,5 cm).
Skær løg, gulerod og bladselleri i grove tern. Hak hvidløget groft.
Varm olien i gryden ved middelvarme og sauter kødet heri til det har taget farve på alle sider.
Tag kødet op og sauter grønsagerne til de har taget lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.
Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.

<google>DANSK</google>

id=siteTree