[dismiss]
På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Jims Laheys perfekte brød
Jump to navigation
Jump to search
Italiensk brød med kraftig skorpe og god krumme.
Ingredienser
- 1 g tørgær eller en klump almindelig gær på størrelse med en ært
- 300 g vand - du kan erstatte 1/4 af væsken med pilsnerøl
- 400 g hvedemel - du kan erstatte en 1/4 hvedemel eller mere med grovere melsorter.
- 8 g salt
- evt en spiseskefuld eddike for at efterligne smagen af surdej. Det er snyd, men fungerer godt.
- en gryde, der kan gå i ovnen
Fremgangsmåde
Den høje varme i gryden sørger normalt for, at brødet ikke brænder på, når det hældes i. Men du kan drysse lidt mel i gryden, lige før du hælder dejen i, hvis du vil være på den sikre side. Dejen kan også efterhæve i en skål foret med bagepapir, hvorefter du lægger bagepapir og dej i gryden.
<google>DANSK</google>